De Pietenbruiloft

Vele jaren is het gastvrije Slot Zeist de residentie van Sinterklaas, zijn Pieterbazen en het hoffelijke personeel van Het Slot. Slechts één weekend per jaar stelt de Sint u in de gelegenheid zijn tijdelijke onderkomen te bezoeken. Het jaar 2020 is het al weer voor de 8e maal dat deze mogelijkheid wordt geboden, dit jaar is er zelfs een heuse 'Pietenbruiloft' op Het Slot van Sinterklaas en u kunt daarbij zijn als speciale gast !

 

Tijdens dit weekend, het laatste weekend van november, geeft Sinterklaas letterlijk een kijkje in de keuken van Het Slot. Ook zijn slaapkamer, werkkamer, het naaiatelier, de barbier, zijn huishoudster worden niet vergeten. De slaap & badkamer van de belangrijkste Pieten van Sinterklaas, eetzaal en dit jaar voor het eerst de trouwzaal. Dit geheel geeft een uniek inkijkje in het leven van Sinterklaas wanneer hij in Nederland vertoeft. Kinderen mogen tekeningen meenemen die worden opgehangen in het speciale prentenkabinet. En zoals ieder jaar getrouw staat zijn schimmel 'O zo Snel' al buiten te trappelen !
 

Een bezoek aan Het Slot van Sinterklaas is meer dan de moeite waard. Ieder kind, maar ook de papa’s, mama’s, ooms en tantes, opa’s en oma’s en geïnteresseerde toevallige passanten komen als betoverd uit Het Slot met een grote glimlach op hun gezicht.

Niet voor niets hebben nu 2 Pieten gevraagd om in Het Slot te mogen trouwen als Sinterklaas daar wederom is. Immers, Het Slot staat ook bekend als één van de meest gevraagde en mooiste trouwlocaties van Nederland. Ook dit jaar waren er op deze schitterende locatie gelegen aan de rand van Zeist o.a. opnames van het televisie dating programma: “Married at first Sight” .

Vele bezoekers van de afgelopen jaren konden melden dat ook zij waren getrouwd in de prachtige rijk gedecoreerde Spiegelzaal.

 

Locatie

Het statige Slot is imposant en uitnodigend. Te veel om in één oogopslag te bevatten. Het Slot ademt historie, is omringd door prachtige tuinen en is zeer centraal gelegen. Tijdens de wintermaanden november en december omgebouwd tot Het Slot van Sinterklaas. Makkelijk bereikbaar, vlakbij het bruisende centrum, met een keur aan lokale winkeliers en een heuse trouwjaponnen winkel.
 

Slot Zeist, ooit het lustoord van Willem Adriaan, graaf van Nassau-Odijk en kleinzoon van prins Maurits, is jaarlijks het ideale decor voor dit bijzondere evenement, waarbij de combinatie van historie opsnuiven of simpelweg genieten op bijzondere wijze samenkomen. Een prachtige locatie waar jong en oud zich kan verwonderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historie

Wat niet iedereen weet, is dat Sint Nicolaas de beschermheilige is van de aankomende bruiden. Dat komt door het verhaal van de koopman en zijn ongehuwde dochters:

Er was eens een koopman, die eerst erg rijk geweest was, maar door allerlei tegenslagen nu arm was. Hij had drie dochters die de leeftijd hadden om te trouwen. In die tijd nam een bruid een bruidsschat mee. Dat betekende dat ze geld of bezit gaf aan de bruidegom en zijn familie. Dat geld kreeg de dochter van haar vader. De arme koopman had echter helemaal geen geld meer en kon op deze manier zijn dochters niet uithuwelijken. Het gevolg zou zijn dat de dochters ongehuwd zouden blijven en daarmee door het leven zouden gaan als werkster bij andere families. Dit bericht bereikt Nicolaas. Op een nacht gooit hij 3 zakjes met geld door het raam naar binnen. De zakjes komen terecht op de grond maar ook een zakje in een schoen die onder het raam stond. Door dit verhaal wordt duidelijk waarom Sint iets in je schoen stopt en soms is dit een zakje chocolademunten.

Social Media

Like ons op

  • Facebook - White Circle

Volg ons op

  • White Instagram Icon

Wij supporten 

als goede doel:

© 2019 by Happy 2 Serve U

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now